dijous, 13 de març del 2014

Objectius del ioga


Per tenir una vida plena, cal satisfer tres necessitats: la necessitat física (amb salut i activitat), la necessitat psicològica (amb coneixement i poder) i la necessitat espiritual (amb felicitat i pau). Si tenim les tres presents en la nostra vida, podem dir que hi ha harmonia.
El ioga és una saviesa pràctica que abasta cada aspecte de l'ésser d'una persona i ensenya l'individu a evolucionar mitjançant el desenvolupament de l'autodisciplina. També està definit com la restricció de les emocions, que són vistes com a meres fluctuacions de la ment.
El ioga pot oferir els mitjans per comprendre el funcionament de la ment, o també podem diure que seria l'art d'estudiar el comportament de la ment. Però altres opinions diuen que el ioga no estudia res, no es tracta d'un esforç intel·lectual sinó d'una experiència mística, que entre altres coses ajuda a asserenar els incessants moviments de la ment, conduint a un impertorbable estat de silenci mental.
Els adoradors de Vinxu neguen aquest concepte i diuen que no es pot silenciar la ment, sinó que se l'ha d'ocupar en activitats espirituals que alhora satisfaria l'ansietat de la mateixa i la purificaran dels desitjos materials.
Els hindús utilitzen el concepte de ciència perquè saben que en el més racionalista món occidental la ciència està ben conceptuada. Al cap ia la fi, el ioga cerca arribar a la integració de l'ànima individual amb Déu o amb la seva divinitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada